– Άρθρο μου στην εφημερίδα ο Φιλελεύθερος 14.03.21

Το να ασχολείσαι με την πολιτική απαιτεί θέληση, πείσμα, επιμονή και διάθεση για προσφορά. Ταυτόχρονα, η πορεία προς τo κοινοβούλιο προϋποθέτει και κάποια παραπάνω προσόντα και εφόδια, δεδομένου ότι καλείται κανείς να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους της Επαρχίας του στη Βουλή. Πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που φέρει, όπως και να βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να λαμβάνει τις ορθότερες αποφάσεις.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, είμαι απόφοιτος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου του Essex. Εργάζομαι από το 2016 ως δικηγόρος και παράλληλα συμμετέχω σε διάφορους εθελοντικούς οργανισμούς. Το Σεπτέμβριο του 2017 είχα την τιμή να εκλεγώ Επαρχιακός της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, αξίωμα το οποίο κατέχω μέχρι σήμερα.

«Κατεβαίνω» στον πολιτικό στίβο λοιπόν, γιατί βαρέθηκα. Βαρέθηκα τη στασιμότητα και τη στείρα συνθηματολογία του περασμένου αιώνα που επιβιώνει ακόμη. Βαρέθηκα να βλέπω τους νέους συμπολίτες μου να αισθάνονται, δικαίως, ότι η φωνή τους δεν ακούγεται. Θέλω να μπω στην πολιτική και να δουλέψω σκληρά για να αλλάξουμε την Κύπρο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει «φύγετε για να έρθουμε εμείς». Αυτό που λέω εγώ, αυτό που λέει η γενιά μου, είναι να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί… για να πετύχουμε όλοι μαζί.

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που, δουλεύει για να ζήσει και, παράλληλα, ασχολείται με την πολιτική. Ανήκω σε μια γενιά που πληρώνει λάθη για τα οποία δε φέρει ευθύνη, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι λύση να σταυρώσουμε τα χέρια, να διαμαρτυρόμαστε για αυτά που ήρθαν και να περιμένουμε μοιρολατρικά να έρθουν τα επόμενα.

Ζητώ την ψήφο σας επειδή πιστεύω πολύ στο αποτέλεσμα. Δεν είμαι πολύ καλός στη θεωρία. Στην πολιτική δεν φτάνει ούτε να είσαι νέος, ούτε να έχεις νέες ιδέες. Οι ιδέες στην πολιτική είναι το 1%. Το υπόλοιπο 99% είναι η υλοποίηση. Άρα όποια κι αν είναι η ηλικία σου, στην πολιτική πρέπει να ξέρεις να βάζεις την ιδέα σου σε χαρτί, να σχεδιάζεις την εφαρμογή της, να μετράς το αποτέλεσμά της.

Μπορώ να εκπροσωπήσω τον παραγωγικό και δημιουργικό Κύπριο πολίτη. Που θέλει το κράτος να δημιουργεί μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του. Ζητώ την ψήφο σας για να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική και γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται νέους, μετριοπαθείς, που έχουν αναπτύξει πολιτική συνείδηση σε μια χώρα με βαρύ ιστορικό φορτίο και έχουν αντιμετωπίσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια, όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.

Ως επικεφαλής της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, εδώ και 3.5 χρόνια έχω ακούσει και έχω ταυτιστεί με τους προβληματισμούς της γενιάς μου, έχω συναναστραφεί με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά φάσματα και έχω συζητήσει για τις ανησυχίες τους. Ανησυχίες που λύνονται με δράση και όχι με αδράνεια, με αλήθειες και όχι με απλές υποσχέσεις. Θέλουμε η νέα γενιά να πετύχει πολλά περισσότερα από τις προηγούμενες. Οι προσωπικοί στόχοι κάθε νέου ανθρώπου είναι και δικοί μας στόχοι. Μόνο έτσι θα πάει η Κύπρο μπροστά.

 

Κλεάνθης Κουτσόφτας – Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου

Νομικός- Επαρχιακός ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου